Fatih Teke

Bilgi Teknolojileri, Spor ve Gezi

Exchange 2010’a SP3 Yüklenmesi

2 min read

Arkadaşlar merhaba,

Exchange 2010 SP3 ile yapınız Exchange 2013 ile Hibrit bir yapıya getirebilirsiniz. Exchange 2013 ilk çıktığında 2010 ile çalışmayı destekliyordu lakin Exchange 2010 buna hazır değildi. Exchange 2010 SP3 ile bu özellik eklenmiş oldu. Çok basit olan bu kurulumu şimdi kısaca anlatmaya çalışacağım.

İndirdiğiniz kurulum dosyasını çalıştırdığınızda aşağıdaki ekran gelecektir. 4. Adım olan “Install Microsoft Exchange” yazısını tıklıyoruz.

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sihirbazın ilk penceresi olan SP3 Upgrade yazıyı gelecektir. “Next”e basarak devam ediniz.

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her kurulum ve yüklemede olduğu gibi lisans anlaşmasını onaylamanız gerekmektedir. Lisans anlaşmasını onayladıktan sonra Next’e basınız.

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kurulumun başlaması için gerekli testler başlayacaktır. Bu testlerin hepsi başarılı bir şekilde sonuçlanırsa  kuruluma geçebilirsiniz. Eğer test aşamasında bir hata ile karşılaşırsanız o hatayı giderip devam etmeniz gerekmektedir. Upgrade butonuna basarak kurulumu başlatınız. Kurulumu başlatmadan önce servilerin durdurulacağını ve Exchange’e erişiminizin kesileceğini hatırlatmak isterim.

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eğer her şey yolunda giderse kurulum başarılı bir şekilde tamamlanacaktır. Kendi ortamımda 32 dakika süren bu kurulum sizin ortamınızda değişiklik gösterebilir.

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her aşamanın sağ tarafında bulunan açıklama çizgisine basarak işlemlerin ne kadar sürdüğünü, aynı şekilde en altta bulunan “View Setup Log” linki lie log dosyasına erişebilirsiniz.

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir sonraki makalemde görüşmek üzere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.